Fogadj örökbe egy falut!

Screen Shot 2012-09-10 at 3.11.31 PM.png

Szeptember 14-én pénteken indítjuk útjára a „Fogadj örökbe egy falut!” elnevezésű helyi közösségépítő önkéntes programot. A „Minden gyerek lakjon jól!” kampányainak sikeres lebonyolítása után jelentős igény mutatkozott arra, hogy vállalati társadalmi felelősségvállalás-programokat (CSR) állami programok összevonásával, együttes alkalmazásával jelentős életminőségbeli változást érjünk el azokon a településeken, amelyek nem kifejezetten halmozottan hátrányos helyzetűek, de közösségeik működtetéséhez külső segítségre szorulnak.

A program célja, hogy a működő önszerveződések fejlesztésével érjük el a leghátrányosabb helyzetű embereket, szervesen integrálva így őket a helyi társadalom szövetébe. Az első ilyen program Nógrád megyében, Jobbágyi településén fog megvalósulni, ahol a helyi közösség motorját az óvoda és az iskola adja. Ezért a helyi önkormányzattal is együttműködve ezt a két intézményt fogjuk úgy megújítani, hogy az hosszútávon biztosítsa Jobbágyi és a térség gyermekeinek a megfelelő ellátást és képzést. Az akció lebonyolítását a Beregért Ifjúsági Egyesület szakemberei végzik majd.

A program végrehajtásához számtalan cég ajánlotta fel segítségét, így az adott napon közel 200 önkéntes dolgozik majd egyszerre az óvoda és az iskola korszerűsítésén, kifestésén, tankertek kialakításán, a sportpálya rendbehozatalán sok egyéb feladat mellett. A fenti kezdeményezéshez a Vidékfejlesztési és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az MLSZ is hozzájárul saját programjaival.

gatherina komment
süti beállítások módosítása